Lørdag 2.april går startskuddet for Fredrikstad Skiklubb sin Turorientering.

Denne dagen kan du kjøpe Tur-O konvolutten på Rekustad skole der vi arrangerer årets første orienteringsløp. Turorientering kan også kjøpes fysisk på YX Christianslund eller til nedlasting på turorientering.no.

Årets turorientering går i 5 spennende terreng, Ørmen, Kråkerøy syd, Rekustad/ Nylende, Bevø og Fredrikstadmarka. Turterrengene er varierte og byr på alt fra skogsopplevelser, bratte skrenter, klåver, utsiktspunkt og svaberg.

I tillegg har vi nyheten Usynlig-O, denne turen går fra Fredrikstad skiarena og er gratis å laste ned når du er innlogget på turorientering.no. På Usynlig-O turen kan du printe ut kartet, laste ned appen (usynlig-O) og gå turen. Når du er på rett sted vil telefonen vibrere og «klippe» posten. Usynlig-O turen er lagt opp som en enkel tur med flere grønne poster.

Turorientering krever ikke mye utstyr, men det anbefales at man har kompass, noe kartkunnskap, mat og drikke og godt humør.
Det å finne posten føles som en seier og kanskje en «skatt» for de yngste barna.

Friluftsloven gir oss rettigheter, men også forpliktelser. Vis respekt for vegetasjon og dyreliv, spesielt i yngletiden. Har du med hund, gjelder reglene for båndtvang. Vis respekt for privat eiendom og gå ikke på innmark. Husk forbud mot bålbrenning og ta med søppel hjem.

God tur i skogen!!

Fredrikstad Skiklubb

Web-løsning og mer informasjon om Tur-O finner du her: https://www.turorientering.no/v/orienteering/organizer/312

tur o 2022 1 600