Gratulerer med dagen torsdag 14.januar 2021.

Vår kjære Fredrikstad Skiklubb er 125 år, klubben i våre hjerter som lever i beste velgående med våre idretter orientering og ski, Skihytta, løypenett og nå sist, nye Fredrikstad Skiarena.

fsk logo 100                fsk logo 100 

Klubben er godt organisert og våre sportslige aktiviteter drives på en svært god måte.
Dette gjenspeiler seg i alle dere som trives med idrettene, hvor det innen orientering oppnås resultater helt opp i verdensklasse, men også med en bredde i begge idretter hvor medlemmene trives/ har det gøy og konkurrerer godt på sitt nivå.
Vennskap skapes og tilværelsen får et tilskudd av positivitet og lærdom som former oss for resten av livet.
Dette er idrettens betydning og vi som deltar i dette, føler oss privilegerte.

Til alle dere som daglig utøver idrettene våre, er klubbens mål at vi skal ha solide og omsorgsfulle opplegg hvor den enkelte kan finne seg godt til rette på sitt nivå.
Dette gjelder fra de yngste som starter med «lek i skog» til de mer aktive og de som ønsker å ha et miljø blant den eldre garde.

Fredrikstad Skiklubb nyter stor respekt i byen vår og dette gjelder ikke bare for det vi representerer på den idrettslige fronten, men også alt klubben betyr for folkehelsen med vår kjære Skihytta, løypenettet i Fredrikstadmarka og Fredrikstad Skiarena som benyttes flittig sommer som vinter.

Vi har først og fremst disse sidene ved Skiklubben å takke for all positiv oppmerksomhet og økonomisk støtte fra befolkning, bedrifter og ikke minst Fredrikstad kommune.

Disse forholdene kommer ikke av seg selv. Vi sender en stor takk til alle dere som legger ned utallige dugnadstimer på alle plan og øvrige medlemmer som bare ønsker alt godt for klubben vår.

Fredrikstad Skiklubb ble stiftet på slutten av 1800- året som mange andre Skiklubber i vårt land.
Telemarkingene som besøkte Christiania og viste sine kunster på ski skapte en bølge av skiinteresse som gav opphav til moderne norsk skihistorie.
Laurentsius Urdahl som på den tiden var redaktør av Fredriksstad Blad, hadde i mange år vært opptatt av skiidretten og var den som vi tillegger initiativet til stiftelsen av Fredrikstad Skiklubb.
Han kom fra Christiania, men hadde røtter i Fredrikstad ved at begge foreldrene kom herfra.

Fredrikstad Skiklubb har som en av de eldste Skiklubbene i landet, en lang og omfattende historie som var tuftet på skiidretten, men etter hvert som orientering grep om seg like før og etter 2. verdenskrig, ble denne etter hvert den dominerende idretten i klubben.
Sviktende snøforhold gjorde også sitt til at skiidretten med hopp og langrenn ble mindre omfattende og hoppsporten etter hvert falt helt ut av klubben.
Gode krefter i klubben har i alle år sørget for at skiløyper er tilgjengelig så snart snøen er der, noe som tydelig settes pris på av byens befolkning og oss skiinteresserte.

Da myldrer det i løypene med Skihytta som mål.

Med reduserte snøforhold var det vanskelig å drive en aktiv skigruppe selv om ivrige løpere i alle år har deltatt i en rekke turrenn. I dag er situasjonen annerledes.
Skiidretten i Fredrikstad Skiklubb har fått et oppsving med ivrige ledere og hvor sporten er blitt en helårsidrett der rulleski benyttes i delen av året med barmark.

8. september i fjor ble Fredrikstad skiarena offisielt åpnet med Skipresidenten til stede som en av de ivrige gratulantene som fullroste innsats og anleggsutforming.

125aar 3 600 low

I disse dagene er snøproduksjonen i full gang og vi forventer stor aktivitet i løypene ut fra den interesse man har møtt fra byens befolkning, fra aktive og de planer klubben har for sesongen.

Så langt om Skiklubbens historie i denne omgang.
Planen for jubileumsåret er å utgi en jubileumsavis med ytterligere historisk tilbakeblikk og mye godt stoff til og for våre medlemmer.

Feiring av jubileumsåret har så langt ikke latt seg gjennomføre som planlagt på grunn av unntakstilstand og smittevernstiltak. Siste restriksjoner ble avgjørende for at vi valgte å avlyse det planlagte «lystoget» til Skihytta på selve stiftelsesdagen. Vårt håp er at vi på et tidspunkt får arrangert en hyggelig markering for klubbens medlemmer.

Fredrikstad Skiklubbs aktiviteter har vært berørt av restriksjoner, men i forhold til andre idretter er vi heldige som driver utendørsaktivitet med naturen som arena. Våre aktive barn, ungdom og voksne har trent nesten som vanlig i henhold til smittevernrestriksjoner. Skihytta – vårt klubbhus, er dessverre stengt, men kiosken utenfor holdes åpen på søndager med et tilpasset vareutvalg. Takk til dere som har stilt opp i så måte, gode inntekter til tross for redusert drift.

Tiden nærmer seg årets årsmøte som forutsettes avholdt på Blå grotte onsdag 17.februar kl.18.00. hvor lokalitetene tillater å forholde seg til gjeldende koronarestriksjoner på en betryggende måte.
For å ha den nødvendige kontroll må den enkelte melde seg på på klubbens hjemmeside, fsk.no.
Dette blir samtidig en mulighet til å se hverandre og få en symbolsk feiring av jubileet.
Håper mange tar turen dit hvor man blir sittende i god avstand fra hverandre, eventuelt også med munnbind.
Opplegg og plassering vil bli gjennomført etter avtale med rette myndigheter.

Til alle dere som skal være med oss i jubileumsåret:
Vær aktiv, ta vare på hverandre - gjør hverandre gode.

125aar 1 300

Skihytta sommer.

Skihytta 2020 300

Skihytta høst.

skihytta2009 wide300

Skihytta vinter.