Utskrift
Kategori: Orientering

Onsdag 1.april, midt i påska, dro en gjeng med FSK`ere til England og Jan Kjellströms O-festival (JK). Alle var spente før turen og flere av oss hadde aldri løpt o-løp utenfor Skandinavias grenser før. Etter litt om og men kom vi fram til den lille byen Ulverston, der vi skulle bo, klokken 02.45 torsdag natt (lokal tid). De fleste av oss var slitne etter en lang reise med fly og bil og dro rett til sengs.

Torsdags morgen var vi klare for trening som visst nok skulle være relevant for hva som møtte oss på JK. Terrenget het Tarn Hows og var virkelig helt fantastisk fint! Åpne, kuperte gressletter med innslag av en del våte myrer. Det åpne terrenget var omkranset av vakker granskog, noe som falt i smak hos de fleste. Etter endt trening var det den lokale puben som engelskmennene hadde invitert oss med på, som stod på programmet. Maten falt i smak for de aller fleste og det var en del som prøvde seg på å snakke til og med litt engelsk, men terskelen var høy så det ble kanskje ikke så mye prat som man hadde håpet på.

Dagen etter var det klart for første dag på JK, sprinten på Lancaster University, og alle håpet på det beste. Men problemet var, at bilene hadde det vanskelig med å ta av på riktige avkjøringer og her kom den første og største bommen denne dagen. Da vi endelig kom fram til løpet hadde mange av oss ganske knapp tid på oss, og det ble ikke mye tid til å surre rundt på samlingsplass som vanlig. Men dårlig tid eller ikke så klinket Bendik Eliassen til med 1.plass i M14, og Mia Mathisen Bekhus, 3.plass i W16. Etter løpene feiret vi Maren som fylte 18 år denne dagen.

Dagen etter var det tid for myk skogsbunn istedenfor asfalt og parker, og joggesko ble byttet ut med o-sko. Dagens løp var en mellomdistanse i det meget vakre naturreservatet Ulpha Park. Til tross for en del bom på de fleste av oss, kunne Bendik Eliassen glede seg over en ny topplassering, nemlig 2.plass i M14A. Ellers ble det mange andre flotte resultater denne dagen. Dagen ble avsluttet med shopping eller gåtur opp til det flotte fyrtårnet i Ulverston, og pizza på italiensk restaurant på kvelden.

På den siste dagen av de individuelle løpene var Ulpha Park byttet ut med det teknisk krevende skråli-terrenget Bigland. Mange var spente på hvordan det kom til å gå, siden nå stod om sammenlagtplasseringer. De fleste av oss leverte varene, og de fleste var fornøyde. Bendik Eliassen vinner igjen M14A og kommer på 2.plass sammenlagt i M14A. Ellers var det god FSK-resultater. På den siste dagen, reisedagen, var det klart for stafett. Denne gangen var det raske eikeskoger som stod på programmet. Kartet het Graythwaite. Den beste plasseringen ble en 4. plass til jentene i W48. For øvrig var kanskje ikke plasseringene det alle hadde forventet, men vi kunne likevel si oss alle fornøyde med stafetten. Etter stafetten var det hjem å dusje og rett inn i bilene for så å dra hjem til Norge igjen. Alle var fornøyde og satt igjen med mange gode minner fra turen.

Tekst av Bendik Eliassen

Resultater:

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Sammenlagt

Stafetten